duminică, 22 martie 2009

Fragment

Ciudata-i viata asta ...Te rupe de tine , te-arunca in lume si apoi te trezesti un strain .Strain de tine si de viata ta de pana atunci . Rupt de iluzia iubirii celui de langa tine . Atins de nepasarea celor din jur . Singur . Strain de tine si de ei .
Oamenii sunt , pe cat de inchisi pe atat de deschisi . Cateodata cred ca fiecare din noi ascunde o cutie a Pandorei inauntru . Fiecare are ranile lui , orgoliul lui . Si astea ucid . Ne ucid pe noi . Ucid sperante . Ucid vise , ucid naivitatea . Instraineaza .
Cateodata gandim prea mult la noi si prea putin la altii . N-avem rabdare sa ne punem in pielea celuilalt . Judecam . Ne credem Dumnezeu . Luam vieti , ucidem idei , suflete , zambete ... lasam gol, intuneric . Nastem ura . Suntem frustrati si scuipam venin pe cine nu trebuie . Si toti fac asta . Dar suntem buni , cinstiti si spunem adevarul ...adevarul nostru . Suferintele noastre . Ne plangem ... Tot universul de invarte in jurul nostru ... Normal daca , ala de-l vad in oglinda in fiecare dimineata e la fel, e acelasi ... probabil ca o fi cineva important in viata mea ... sunt eu ... ! Iata asa suntem deschisi , spunem tot ce ne doare cui trebuie , cand trebuie ... niciodata . Cateodata e bine , si greu ce-i drept (!) , sa spunem ce simtim cui trebuie ... atunci cand simtim . Oare nu e bine sa clarificam ceea ce ne face sa ne simtim rau ? Sa vorbim . E drept , e greu sa vorbesti . Trebuie sa iti alegi cuvintele potrivite si apoi intonatia si apoi ...ai si tu orgoliul tau . E greu sa recunosti ca ai gresit . E si mai greu sa-l convingi pe altul ca a gresit si el . Si deodata iti vine ideea geniala ... " Hai sa lasam timpul sa rezolve problema asta " . Timpul ucide ... ma intreb de ce n-am invatat asta pana acum . Toate mor ... si noi murim inainte de toate . Si-atunci ? ... Ne este prea greu sa credem ca tot ce avem este doar prezentul . Prea greu sa traim cu ideea mortii ca pe ceva firesc . In culmea optimismului am zis noi "viitor " ! ... Si uite asa mereu asteptam ca viitorul sa se faca prezent . Si cam asa traim jumatate din viata noastra . Asteptam ... si timpul trece . Si credem ca daca avem "viitor " controlam timpul ... Si stim exact ce o sa fie . Planuim ... ne facem planuri si planuri si alte planuri ...incat uitam ceea ce suntem acum si traim cu speranta la ce o sa fim . Ne amagim . Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta , cea mai buna clipa este asta .Da ... chiar acum .

4 comentarii:

  1. "E si mai greu sa-l convingi pe altul ca a gresit si el ." Nu incerca asta.Sincer.Nu merita.Nu vei reusi.Sau daca, totusi, se intampla acest lucru te vei trezi sfaramat de nervi, tulburat de incertitudinea a cine este persoana de langa tine, cu care mai credeai ca te si intersectezi prin mentalitate, valori sau principii.Ramai dezamagit in final.Asa ca ce rost a avut lupta?!
    In ceea ce priveste viitorul, asa e, ce bine ai evidentiat!Facem planuri, creionam vise, ne imbatam cu speranta.Da!Da!Da!Asta facem.Si, stii cum e,socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.Insa, la opinia mea e ca visele sunt cele care ne tin in viata binedispusi.Facem planuri mici, pe termen scurt, pe termen lung,apoi planuri mari...si uite asa trece timpul.Si cateodata, la momentul la care trebuia sa se realizeze un plan, ne dam seama ca nici macar nu mai vrem acel lucru.Insa, spunem usurati : "Ei, la timpul acela, a fost frumos."
    Desigur, uneori schimbarea e mai mult decat binevenita...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) "la opinia mea" je m'excuse :D
    trebuie sa mai zic varianta corecta?!
    "in" ma, na!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna...
    Daca esti interesata de hainute dragute la preturi mici arunca o privire in blogul meu-linkul de mai jos, rascoleste prin etichete si poate vei gasi ceva ce iti place:)
    Multumesc.

    http://schoolgirlswardrobe.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Timpul rezolva multe lucruri, nu tot timpul ce-i drept insa de cele mai multe ori. :)

    RăspundețiȘtergere